Home
NME activiteiten
NME Repair
Samen Energiek
Nieuws
ContactKabouterkringloop

Met Kabouterkringloop brengt NME Regio Alkmaar kinderen op een speelse manier in contact met de natuur. Wij doen dat al op vele manieren, maar doen dat ook met Kabouterkringloop. Kabouterkringloop is speciaal gemaakt voor kinderen van de groepen 3/4.
De kinderen wandelen in kleine groepjes en onder begeleiding langs een 20-tal kabouters. Er worden steeds opdrachtjes uitgevoerd, zodat er op speelse wijze wordt geleerd over natuur, milieu, duurzaamheid enz. Leuke natuurthema's worden voor kinderen uitgewerkt. Elke kabouter krijgt zijn eigen verhaal. Zo vertelt de tuinkabouter over zaadjes, plantjes, groenten en vruchten en de bijenkabouter over het leven van bijen. En neemt kabouterkringloop de kinderen mee naar een afvalberg waar zij materialen kunnen scheiden. Kinderen kunnen daar zelf meehelpen en ontdekken wat zij leuk vinden.
De thema's worden zo opgebouwd dat kinderen liefdevol met de natuur (leren) omgaan. Het aantrekkelijke van dit project is, dat het op verschillende locaties kan worden gespeeld.

Als u of uw kind een idee heeft, dan kunt u dit idee sturen naar: info@nmealkmaar.nl. U of uw kind krijgt zeker een reactie terug.

Kabouterkringloop nu ook in het Noordhollands Dagblad. Lees het verhaal

Adres:
Bestevaerstraat 2
1813 PA  Alkmaar

T: 072 - 5822721
E: info@nmealkmaar.nl

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

Wordt vrijwilliger